Ledelse – Københavns Universitet

Kommerciel leder til Statens Naturhistoriske Museum

Vil du stå i spidsen for udvikling og implementering af Statens Naturhistoriske Museums kommercielle aktiviteter, og har du sans for såvel de strategiske linjer, som hverdagens små detaljer? Så er du måske den nye leder af vores kommercielle område.  
 
Arbejdsopgaver  
Statens Naturhistoriske Museum er i rivende udvikling, og vi søger en erfaren og kreativ leder til at stå i spidsen for den strategiske og operationelle udvikling af museets kommercielle aktiviteter. Du får ansvaret for at sammensætte et team, der skal udvikle og levere kommercielle produkter og oplevelser af den højeste kvalitet på tværs af museets aktiviteter og besøgsadresser: Botanisk Have, Geologisk Museum og Zoologisk Museum. Den kommercielle indsats skal være med til at sikre oplevelser på højt internationalt niveau for vores publikum og have et skarpt fokus på indtægtsoptimering.  
 
Med reference til museets udstillings- og publikumschef skal du i tæt samarbejde med den øvrige direktion udvikle en kommerciel strategi, der bl.a. omfatter:  
• drift og udvikling af museets butikker, såvel fysiske som online  
• salg af billetter, såvel fysiske som online  
• udvikling af sponsorater og marketing og af museets loyalitetsprogrammer  
• salg af mad og drikke til museets gæster samt catering til events  
• udlejning af faciliteter til private events så som bryllupper, firmaarrangementer, film- og fotooptagelser  
• udvikling og drift af særlige sæsonoplevelser, f.eks. juleudstilling og -handel  
• rekruttering af frontpersonale  
• udvikling og produktion af merchandise  
• varetagelse af museets rettigheder (IP), samt udvikling af licensmuligheder  
 
Vi forventer, at du har
• relevant uddannelse fra f.eks. Copenhagen Business School eller tilsvarende kvalifikationer.  
• solid erfaring med at arbejde i et kommercielt fokuseret miljø med et højt tempo  
• erfaring med personaleledelse  
• erfaring med produktudvikling og -placering  
 
Du har en stærk profil på ledelsesniveau fra f.eks. turistattraktioner, museer, gallerier og underholdningssteder eller fra detailhandel og merchandise. Du har øje for strategisk branding og marketing og forstår at udnytte kommercielle muligheder. Du har erfaring med licens- og kontraktforhandling, ligesom du kan styre projekter, der involverer samarbejde med både interne og eksterne interessenter. Du har forståelse for og et godt kendskab til produktleverandører og B2B-markeder med relevans for kommercielle aktiviteter på et museum. Som person er du positiv, parat til forandringer og forstår, at samarbejde er altafgørende for de bedste resultater. Din arbejdskapacitet er høj, og du er i stand til at stå i spidsen for den strategiske udvikling, samtidig med at daglige opgaver med mange deadlines og budgetkrav håndteres. Statens Naturhistoriske Museum er en international arbejdsplads, og du behersker derfor engelsk og dansk i skrift og tale.  
 
Som leder af vores kommercielle aktiviteter forventes du aktivt at tage del i ambitionen om at inspirere museets besøgende i alle aldre til at forstå og værdsætte fortiden, nutiden og fremtiden for naturens verden.
 
Du vil i samarbejde med museets ansatte, kunstnere og designere levere klare tilbud af høj kvalitet til museets gæster. Nøglen til succes ligger i evnen til at kunne udvikle og præsentere unikke kommercielle produkter og oplevelser, der tager afsæt i museets indhold og værdier.  
 
Vi tilbyder  
En fantastisk mulighed for at være med til at skabe en kommerciel succes på Statens Naturhistoriske Museum. Du bliver en del af en dynamisk og innovativ arbejdsplads, hvor vi vægter værdierne professionalisme, ansvarlighed, samarbejde og mod i vores hverdag.  
 
Løn og ansættelsesforhold  
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til relevant overenskomst, herunder overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Der vil være mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.  
 
Din ansøgning  
Er du interesseret i stillingen, beder vi dig sende en elektronisk ansøgning på engelsk med bilag via Jobportalen (tryk på linket "SØG STILLINGEN" nederst i opslaget) senest 2. april 2018.  
 
Ansættelsessamtaler vil finde sted d. 11. og den 23. april – bemærk at samtalerne vil foregå på engelsk.  
 
Tiltrædelse 1. juni 2018 eller hurtigst muligt.  
 
Københavns Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.  
 
Yderligere spørgsmål  
Spørgsmål til stillingen kan rettes til udstillings- og publikumschef Juliette Fritsch (på engelsk) via jfritsch@snm.ku.dk eller telefon 93509476.  
 
Om os  
Som hovedmuseum for naturhistorien i Danmark er det vores formål at give så mange som muligt adgang til store naturhistoriske oplevelser, at passe og udvikle de nationale naturhistoriske samlinger og at fremme den videnskabelige forståelse af naturen.  Vi har tre besøgsadresser: Botanisk Have, Geologisk Museum og Zoologisk Museum, der hvert år besøges af mere end 1 mio. gæster. Ca. 40.000 elever fra folkeskolen og gymnasiet deltager hvert år i museets undervisningsprogrammer.  
 
Vi er i gang med et stort nyt museumsbyggeri, der får beliggenhed i Botanisk Have i hjertet af København. På Statens Naturhistoriske Museum arbejder vi aktivt for at ændre opfattelsen og brugen af naturhistoriske museer og herigennem styrke forbindelsen mellem mennesker og natur. Det ønsker vi også afspejlet i alle vores kommercielle aktiviteter.  
 
Statens Naturhistoriske Museum er en del af Københavns Universitet og organiseret under Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. Læs mere om museet på www.snm.ku.dk  
 
SØG STILLINGEN

Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.

Info

Ansøgningsfrist: 02-04-2018
Ansættelsesdato: 01-06-2018
Arbejdstid: Fuldtid
Afdeling/Sted: Statens Naturhistoriske Museum

Søg i stillinger