Alle ledige stillinger – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Jobportal DK > Alle ledige stillinger

Data scientist til udvikling metoder til analyse af enkelt celle RNA-sekventerings data

Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research, Københavns Universitet  
 
Baggrund  
På Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet er der på baggrund af en bevilling fra Novo Nordisk Fonden blevet etableret The Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research (Metabolismecentret), som åbnede i foråret 2010. Den ledige stilling som data scientist er i en nystartet forskningsgruppe som fokuserer analyser af enkelt celle gene ekspressions data (herefter Single cell lab) på Metabolismecentret og ledes af Tune H. Pers hvor der blandt andet fokuseres på state-of-the-art enkelt celle RNA-sekventeringsteknologier.  
 
Jobbet  
Som data scientist i Single cell lab på 8. etage i det nyåbnede Mærsk Tårn vil du indgå i en dynamisk forskergruppe hvor der er fokus på at generere, processere og analysere ekspressions data samt integration af disse med storskala genetiske data. Som data scientist vil du være ansvarlig for at udvikle værktøjer som muliggør at Single cell labs samarbejdspartnere, som ikke nødvendigvis har kendskab til programmering, på enkelt vis kan ’interagere’ med deres enkelt celle genekspressions data. Da Single cell lab netop er nyopstartet og derfor er en lille gruppe (ca. 7-8 personer) er det vigtigt at du kan arbejde selvstændigt. Single cell lab er en integreret del af Metabolismecentret og ”trappefællesskabet” fra 6. til 8. Sal i det nye Mærsk tårn på Panum hvor der vil være interne samarbejder så vel som sociale arrangementer på tværs af grupperne.  
 
Primære arbejdsopgaver  
 • Udvikling af bioinformatiske workflows til håndtering af enkelt celle geneekspressions data.
 • Anvende bioinformatiske workflows på data fra interne og eksterne forskningsprojekter.  
 • Træne studenter og samarbejdspartnere i brugen af de bioinformatiske workflows.  
Kvalifikationer  
 • Kandidatgrad i bioinformatik, statistik, datalogi, systembiology, bioteknologi eller lignende.  
 • Gode programmeringsegenskaber i scripting sprogene Python og R.  
 • Godt kendskab til Unix/Linux operativsystemmiljøet.  
 • Kendskab til håndering af genekspressions data er en fordel men ikke påkrævet.  
 • Kendskab til biologi og genetik er en fordel men ikke påkrævet.  
 • Pligtopfyldende, motiveret og lyst til at lære.  
 • Lyst til at arbejde sammen med andre og oplære forskere i brugen af den udviklede software.  
 • Gode engelsk kvalifikationer er et ”must” da forskningsgruppen er internationalt sammensat.  
Løn og ansættelsesforhold  
Stillingen ønskes besat hurtigst muligt og aflønnes efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC med indplacering som akademisk medarbejder (fuldmægtig) med mulighed for forhandling af tillæg baseret på kvalifikationer.  
Ansættelsen er for en periode på 12 måneder med udsigt til forlængelse. Forudsætningerne for at varetage de enkelte jobfunktioner er den primære baggrund for udvælgelse af ansøgerne, og vi opfordrer derfor alle – uanset personlig baggrund – til at søge stillingen. Dit ansættelsessted vil være Københavns Universitet, Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research/Metabolismecentret, Blegdamsvej 3B, 2200 København N.  
 
For yderligere information om stillingen  
Hvis du har spørgsmål til den opslåede stilling er du velkommen til at kontakte Lektor Tune H Pers, e-mail: tune.pers@sund.ku.dk eller HR Specialkonsulent Ditte Maria Bohn, e-mail dmbohn@sund.ku.dk for administrative spørgsmål.  
Du kan læse mere om Metabolismecentret her: http://metabol.ku.dk/.  
 
Ansøgning  
Ansøg stilling ved at trykke på ”søg stilling” herunder. Ansøgningen skal være os i hænde senest den 6. november, 2017 kl. 23:59 CET.  
 
Ansøgningen skal indeholde:  
 • Ansøgning / motivationsskrivelse  
 • CV  
 • Mindst to referencer  
 • Dokumentation for uddannelse.  
 
SØG STILLINGEN

Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.

Info

Ansøgningsfrist: 06-11-2017
Ansættelsesdato: Start hurtigst muligt
Arbejdstid: Fuldtid
Afdeling/Sted: Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research

Søg i stillinger