Økonomimedarbejder

Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi søger en dygtig og engageret medarbejder til overordnet lønstyring, økonomistyring af instituttets mange forskellige eksterne bevillinger samt understøtte ledelsen i håndteringen af instituttets overordnede økonomi. Stillingen er i udgangspunktet en fuldtidsstilling og er ledig fra den 1. oktober 2019 eller snarest derefter.

Du vil være en del af instituttets administration og konkret indgå i Team Økonomi og Regnskab, som vil bestå af fire medarbejdere, en økonomielev samt en studentermedhjælp med reference til administrationschefen. Teamet håndterer såvel projektansøgninger, projektstyring af eksterne projekter, som instituttets generelle økonomi.

Om instituttet

På Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi – i daglig tale IFRO - forskes der blandt andet i brugen af og beskyttelsen af miljø og naturressourcer, landbrug, skovbrug, fiskeri, fødevarer, forbrugeradfærd og udvikling. Vi leverer forskningsbaseret undervisning til vores studerende, og forskningsbaseret rådgivning til blandt andet Miljø- og Fødevareministeriet samt Udenrigsministeriet. IFROs emneområder er ofte højaktuelle i den offentlige debat, hvor analyser af landbrugets tørke, kvotekongerne i fiskeriet og konsekvenserne af BREXIT er nogle af de nyere eksempler. Der er i alt cirka 140 medarbejdere på IFRO, hvoraf de 15 er administrative medarbejdere, og måske dine kommende kollegaer. Instituttets årlige omsætning er ca. 100 mio. kr., hvoraf de godt 45 mio. kr. stammer fra eksterne bevillingsgivere som f.eks. EU, forskningsrådene, fonde, industrisamarbejdspartnere m.fl.

Arbejdsopgaver

Vi søger en fagligt velfunderet og serviceminded kollega, som foruden at hjælpe forskerne med at styre deres eksterne bevillinger også kan håndtere instituttets lønallokering mellem de forskellige aktiviteter, samt hjælpe instituttets ledelse med den overordnede styring af instituttets økonomi i tæt samarbejde med administrationschefen. Dine arbejdsopgaver omfatter blandt andet:

 • Månedlig lønallokering baseret på tidsregistrering samt kontrol af lønallokering
 • Udarbejdelse af lønprognoser, kvartalsrapporter og budgetprognoser
 • Udbetaling af honorarer
 • Løbende opfølgning på instituttets interne økonomi
 • Styring af myndighedsaftaler med Miljø- og Fødevareministeriet
 • Økonomistyring af eksternt finansierede projekter
 • Servicering af projektlederne i deres planlægning og styring af deres eksterne forskningsmidler
 • Udarbejdelse af periode-, års- og slutregnskaber til diverse bevillingsgivere
 • Indhentning af projektmidler i forhold til den løbende likviditet og i henhold til bevillingsgivers retningslinjer.
 • Dertil kommer at holde sig ajour med anvisninger fra Københavns Universitets (KU) regnskabssektion og fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) i forhold til eksternt finansierede forskningsaktiviteter, samt interne økonomiprocedurer.

Kvalifikationer

Du er detaljeorienteret og serviceminded. Tanken om en hverdag med rig mulighed for at fordybe sig arbejdet og indgå i et godt arbejdsmiljø med et fagligt stærkt team tiltaler dig.  Du behøver ikke være festens midtpunkt, men du tager et godt humør og en positiv indstilling til opgaveløsningen med på dit arbejde og er vedholdende. Du har gode analytiske evner, er struktureret, kan formidle komplekse problemstillinger kort og præcist, og du har evnen til at bevare overblikket. Du er ikke bange for at give dig i kast med nye opgaver og udvikle jobindholdet i samarbejde med dit team. Du opsøger viden selvstændigt og sætter en ære i, at der er høj effektivitet og kvalitet i opgaveløsningen.

Ved besættelse af stillingen vil vi lægge vægt på, at du:

 • har en relevant kontoruddannelse eller akademisk uddannelse og gerne erfaring fra lignende stillinger,
 • har godt kendskab til regnskabs- og bevillingsreglerne på det statslige område,
 • har godt kendskab til Navision og Office-pakken, særligt Excel,
 • har kendskab til lønforhold og hvordan en løn er sammensat og beregnes
 • har erfaring med projektadministration, gerne fra et universitet,
 • har gode analytiske evner, er struktureret, detaljeorienteret og er god til at skabe overblik – også for andre,
 • har gode kommunikationsevner og forstår at formidle et budskab – også til ikke-fagkyndige,
 • kan arbejde selvstændigt, men samtidig er en holdspiller på resten af det administrative hold
 • er serviceminded, proaktiv og har let til smil,
 • engagerer dig og ser nye udfordringer som en oplagt mulighed for faglig og personlig udvikling,
 • har gode engelskkundskaber og er god til at formulere dig skriftligt og mundtligt på både dansk og engelsk.

Vi tilbyder

En travl og dynamisk arbejdsplads med et godt arbejdsklima, en uformel og åben omgangstone samt gode faglige og personlige udviklingsmuligheder, hvor vi sætter en ære i at levere stærke faglige resultater og service til tiden. Vi er en familievenlig arbejdsplads med mulighed for fleksible arbejdstider og en i udgangspunktet 37-timers arbejdsuge inklusive frokost.

Løn- og ansættelsesforhold

Ansættelse sker som AC-medarbejder i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC, eller som HK-medarbejder i henhold til fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det Statslige Område, løngruppe 3, trin 1. Tillæg kan forhandles.

Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Yderligere information

Du kan læse mere om Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på www.ifro.ku.dk

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte administrationschef Jesper Levring Andersen: tlf. 35 33 68 92, jla@ifro.ku.dk

Ansøgning m.v.

Er du interesseret i stillingen, beder vi dig sende en elektronisk ansøgning med bilag via KU’s jobportal http://www.ku.dk/stillinger/tap/ under Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. Når du finder opslaget på KU’s jobportal, vil der være en ”send ansøgning”-knap, som du skal anvende til fremsendelse af ansøgningen elektronisk. Ansøgningen skal være bilagt CV og dokumentation for relevant uddannelse. Vi modtager kun elektroniske ansøgninger.

Ansøgningsfristen er 22. september 2019 kl. 23:59, og samtaler vil blive afholdt straks efter fristens udløb.

SØG STILLINGEN

Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.

Info

Ansøgningsfrist: 22-09-2019
Ansættelsesdato: 01-10-2019
Arbejdstid: Fuldtid
Afdeling/Sted: Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Søg i stillinger