Projektleder til internationalt forskning-praksis projekt om byernes klimaarbejde og vandhåndtering
Om Projektet
Dronning Marys Center ved Københavns Universitet søger en projektleder til et ambitiøst 3-årigt forskning-praksis projekt om byers klimarbejde, vandhåndtering og resiliens.
Projektet – The Transformative Impact of High Ambition Commitments - tager udgangspunkt i C40's Water Safe Cities Accelerator, hvor 17 globale storbyer har forpligtet sig til ambitiøse mål for effektiv vandhåndtering samt imødegå oversvømmelser og tørke. Gennem dybdegående casestudier i fem udvalgte byer på tværs af kloden sigter projektet mod at undersøge, hvordan disse forpligtelser omsættes til konkret handling. Det omfatter bl.a. at analysere de barrierer og muligheder, som byerne møder i implementeringsprocessen, og hvordan netværksstøtte fra C40 påvirker byernes evne til at nå deres mål.
Et centralt aspekt af projektet er at vurdere de katalytiske effekter af C40's acceleratormodel, og de politikker og samarbejder byerne implementerer for at opnå deres målsætninger. Gennem projektet stræber vi efter at generere ny viden, der kan informere og inspirere byer globalt til at hæve deres ambitioner inden for vandforvaltning og klimatilpasning. Projektet udføres som et forskning-praksis projekt, så der vil både blive produceret akademiske publikationer og praksisorienterede leverancer, der kan understøtte byernes arbejde med at skabe resilliente byer.
Desuden afholdes som en del af projektet et internationalt symposium i samarbejde med lokale aktører i Århus, der vil samle førende eksperter, byrepræsentanter og beslutningstagere for at diskutere fremtiden for urbant lederskab i vandsektoren.
Projektet gennemføres i tæt samarbejde med professor ved Institut for Statskundskab Michele Betsill samt et nyansat post.doc, der vil være ansvarlig for at projektets forskningsmæssige ambitioner. Desuden samarbejdes løbende med det globale bynetværk C40 og Grundfos Fonden.
Arbejds- og ansvarsområder
Som projektleder vil du være ansvarlig for at sikre fremdrift i projektet samt agere som knowledge broker mellem forskning og praksis. Det vil sige du kommer til – med afsæt i Dronning Mary Centers ekspertise på området - at facilitere samskabelse og gensidig vidensdeling mellem forskningen, de fem casestudiebyer, C40 og Grundfos Fonden, samt omsætte forskningsresultater til praksisorienterede leverancer og sikre, at projektet skaber reel værdi for alle involverede parter.
Dine opgaver vil bl.a. være:
1. Facilitering af videnssamskabelse:
- Designe og planlægge workshops og samskabelsesaktiviteter med de fem casestudiebyer, C40 og Grundfos Fonden.
- Sikre effektiv vidensdeling og læring på tværs af projektets deltagere.
- Samarbejde med post.docén om dataindsamling og analyse.
2. Planlægning og gennemførelse af events:
- Lede planlægningen af det internationale symposium i Århus i samarbejde med lokale partnere
- Koordinere mindre events og webinarer gennem projektperioden.
3. Produktion af praksisorienterede leverancer:
- Omsætte forskningsresultater til rapporter, guides og anbefalinger målrettet byer og partnere.
4. Projektadministration og koordinering:
- Sikre effektiv kommunikation og koordinering mellem alle projektpartnere.
- Monitorere projektets fremdrift og milepæle.
- Håndtere daglig projektadministration, herunder budgetopfølgning og rapportering.
Stillingen vil omfatte en del rejseaktivitet. Det forventes, at projektlederen som minimum vil tilbringe en uge i hver af de fem casestudiebyer.
Vi forventer, at du
• Har en relevant kandidatgrad.
• Har stort kendskab til klimaområdet. Særligt fra et byperspektiv.
• Har erfaring med at facilitere videnssamskabelsesprocesser mellem forskere og praktikere
• Har erfaring med at lede projekter med mange interessenter
• Er grundig og trives med at samarbejde med både forskellige faggrupper på tværs af universitetet og eksterne samarbejdspartnere
• Har kendskab til universitets- og forskningsverdenen
• Har gode kommunikative færdigheder på dansk og engelsk i skrift og tale. Sproglige kompetencer indenfor portugisisk, spansk eller fransk vil være en fordel.
Vi tilbyder
• En dynamisk arbejdsplads ved Dronning Marys Center.
• En unik mulighed for at bidrage til et banebrydende projekt med global rækkevidde.
• Samarbejde med førende forskere, praktikere og beslutningstagere indenfor byernes klimaarbejde og vandhåndtering.
Om Dronning Marys Center
Dronning Marys Center er et tværfagligt og omverdensorienteret center ved Københavns Universitet. Vi gør forskningsbaseret viden tilgængelig og anvendelig for samfundets beslutningstagere og udvikler ny viden og nye indsigter i direkte samarbejde med dem. Centret fremmer tværfaglige samarbejder mellem forskere og praktikere med henblik på at identificere og løse samfundsproblemer.
Løn og ansættelsesvilkår: Tiltrædelse 1. april 2025.
Den ugentlige arbejdstid er på 30 timer. Løn er i henhold til fællesoverenskomsten mellem Skatteministeriet og Cirkulære om overenskomst for Akademikere i staten (AC-overenskomsten) med indplacering som fuldmægtig. Der kan forhandles tillæg efter kvalifikationer.
Stillingen er tidsbegrænset til en periode på 2 år og 6 måneder.
Ansøgning mv. Vi ser frem til at modtage din ansøgning bilagt CV samt dokumentation for uddannelse via jobportalen (klik på ”SØG STILLINGEN”), så vi har den i hænde senest den 28. januar 2025.
Ansøgninger modtaget efter fristens udløb vil ikke blive taget i betragtning.
Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.
For yderligere information: Kontakt Manager of Partnerships Mikkel Bisgaard Petersen, mbp@samf.ku.dk, +45 93 56 53 44, eller Centerleder Simon Kjær Hansen shansen@samf.ku.dk
KU er I færd med at designe en ny fælles administrativ organisering på KU, som forventes at medføre ændringer indenfor det næste år til halvandet. Målet med den administrative reform er blandt andet at styrke det tværgående samarbejde, øge effektiviteten og sikre gode karriereveje for administrative medarbejdere på KU. Reformen vil indebære besparelser på administration. Du opfordres til at kontakte Anne Thomsen 40260543, for at høre nærmere til sammenhængen mellem denne stilling og den administrative reform
Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.