Ph.d.-stipendium i immunologi ved LEO Foundation Skin Immunology Research Center (SIC)
Vi tilbyder et ph.d.-stipendium i immunologi med start den 1. juli 2025.
Vores gruppe og forskning
Vi tilbyder et ph.d.-stipendium i en nystartet, men ambitiøs forskningsgruppe. Gruppen fokuserer på at udvikle og anvende avancerede cellulære og molekylære metoder til at studere samspillet mellem bakterielle toksiner og det menneskelige immunsystem i inflammatoriske hudsygdomme som atopisk dermatitis (AD). Gruppen ledes af adjunkt Terkild Brink Buus.
Projektbeskrivelse
Projektets mål er at undersøge, hvordan superantigener (SAgs), der produceres og frigives af bakterien Staphylococcus aureus, bidrager til sygdomsaktiviteten ved AD. Ved hjælp af både humane og musemodeller har projektet til formål at undersøge effekten af SAgs på forskellige celletyper, især T-celler, med teknikker som flowcytometri, enkeltcelle-sekventering og fluorescensmikroskopi. Derudover vil en central opgave for den ph.d.-studerende være at udvikle egnede musemodeller til at studere SAgs rolle i AD.
Hovedvejleder er adjunkt Terkild Brink Buus, Institut for Immunologi og Mikrobiologi, terkild.buus@sund.ku.dk, +4535337425.
Start: 1. juli 2025
Varighed: 3 år som ph.d.-studerende
Jobbeskrivelse
Dine primære opgaver som ph.d.-studerende på SUND er:
• Gennemførelse af et selvstændigt forskningsprojekt under vejledning.
• Fuldførelse af ph.d.-kurser eller tilsvarende uddannelse svarende til ca. 30 ECTS-point.
• Deltagelse i aktive forskningsmiljøer, herunder ophold i en anden forskningsgruppe.
• Opnå erfaring med undervisning eller anden form for formidling relateret til dit ph.d.-projekt.
• Undervisning og formidling af din viden.
• Udarbejdelse af en ph.d.-afhandling baseret på dit projekt.
Nøglekriterier for vurdering af ansøgere
Ansøgere skal have kvalifikationer svarende til en kandidatgrad inden for projektets fagområde, f.eks. cand.scient. i immunologi, molekylær biomedicin eller humanbiologi. Bemærk, at din kandidatgrad skal svare til en dansk kandidatgrad (to år).
Andre vigtige kriterier er:
• Faglige kvalifikationer relevante for ph.d.-projektet, herunder tidligere erfaring med laboratoriearbejde og præsentation af videnskabelige resultater.
• Tidligere publikationer inden for immunologi.
• Relevant erhvervserfaring: Håndtering og podning af mus for bakterievækst. Håndtering af menneske- og musevæv (herunder blod, hud og andre organer), samt anvendelse af teknikker som flowcytometri, qRT-PCR, western blot, ELISA og immunfluorescensmikroskopi.
• Erfaring med at arbejde med bakterier, især Staphylococcus aureus og dens toksiner, er en fordel. Dette inkluderer forskellige mikrobielle dyrkningsteknikker og anvendelse af MALDI-TOF til identifikation af bakteriearter.
• En nysgerrig tankegang med stor interesse for inflammatoriske hudsygdomme og T-cellebiologi.
• Stærke samarbejdsevner og netværkskompetencer.
• Fremragende dansk- og engelskkundskaber, både skriftligt og mundtligt.
• En dansk FELASA ABD-certificering.
Ansættelsessted
Ansættelsesstedet er Institut for Immunologi og Mikrobiologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Vi tilbyder kreative og stimulerende arbejdsforhold i et dynamisk og internationalt forskningsmiljø. Vores forskningsfaciliteter inkluderer moderne laboratorier og adgang til kernefaciliteter for integreret mikroskopi samt flowcytometri og enkeltcelleanalyse. Ansættelsen inkluderer fordelagtige personalegoder, såsom adgang til fitnessfaciliteter.
Ansættelsesvilkår
Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er 37 timer pr. uge.
Stillingen er en tidsbegrænset stilling på 3 år. Startdato er den 1. juli 2025.
Ansættelsen er betinget af ansøgerens succesfulde optagelse som ph.d.-studerende ved ph.d.-skolen ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Dette kræver indsendelse og godkendelse af en ansøgning for det specifikke projekt formuleret af ansøgeren.
Ph.d.-studiet skal gennemføres i overensstemmelse med ph.d.-bekendtgørelsen (2013) og fakultetets regler for opnåelse af graden.
Løn, pension og ansættelsesvilkår er i overensstemmelse med aftalen mellem Skatteministeriet og Akademikernes Centralorganisation om akademikere i staten. Afhængig af anciennitet starter månedslønnen på ca. 30.800 DKK/ 4.100 EUR (April 2025-niveau) plus pension.
Spørgsmål
For specifik information om ph.d.-stipendiet, kontakt hovedvejlederen.
Generel information om ph.d.-studier ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet findes på ph.d.-skolens hjemmeside: https://healthsciences.ku.dk/phd/guidelines/
Ansøgningsprocedure
Din ansøgning skal indsendes elektronisk ved at klikke på ‘Ansøg nu’ nedenfor. Ansøgningen skal indeholde følgende dokumenter i PDF-format:
1. Motiveret ansøgningsbrev på dansk (maks. én side)
2. CV inkl. uddannelse, erfaring, sprogkundskaber og andre relevante færdigheder
3. Certificeret kopi af originalt kandidatdiplom og karakterudskrift på originalsproget, inkl. autoriseret engelsk oversættelse, hvis udstedt på andet sprog end engelsk eller dansk. Hvis det ikke er udfyldt, accepteres en bekræftet/underskrevet kopi af en nylig karakterudskrift eller en skriftlig erklæring fra institutionen eller vejlederen. Det er en forudsætning for ansættelse som ph.d.-stipendiat, at din kandidatgrad svarer til en dansk kandidatgrad. Vi opfordrer dig til at læse mere i bedømmelsesdatabasen: https://ufm.dk/en/education/recognition-and-transparency/find-assessments/assessment-database. Vær opmærksom på, at vi kan bede dig om at indhente en vurdering af din uddannelse foretaget af Uddannelses- og Forskningsministeriet.
4. Publikationsliste (hvis muligt)
Ansøgningsfrist: 25. februar 2025, kl. 23.59 CET
Vi forbeholder os ret til ikke at behandle materiale, der modtages efter fristen, og til ikke at behandle ansøgninger, der ikke lever op til ovennævnte krav.
Den videre proces
Efter ansøgningsfristens udløb vil rekrutteringslederen, i samråd med ansættelsesudvalget, udvælge ansøgere til vurdering. Alle ansøgere får besked om, hvorvidt deres ansøgning er sendt til en uvildig bedømmer.
Bedømmeren laver en ikke-prioriteret vurdering af de faglige kvalifikationer og erfaringer i relation til projektets forskningsfelt, teknikker og andre krav.
Når bedømmelsesarbejdet er afsluttet, har hver ansøger mulighed for at kommentere på deres egen bedømmelse.
Du kan finde oplysninger om rekrutteringsprocessen på: https://employment.ku.dk/faculty/recruitment-process/
Ansøgerne vil blive vurderet i henhold til bekendtgørelse nr. 242 af 13. marts 2012 om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteterne.
Samtaler forventes afholdt i uge 14.
Københavns Universitet ønsker at afspejle samfundets mangfoldighed og opfordrer alle kvalificerede kandidater til at søge uanset personlig baggrund.
Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.