Videnskabelig assistent ved Center for Humanistisk Sundhedsforskning (CoRe), Saxo-Instituttet
Ved Center for Humanistisk Sundhedsforskning (CoRe), SAXO-Instituttet, Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet opslås en stilling som videnskabelig assistent 37 timer/uge til besættelse fra den 1. februar 2026 eller snarest muligt derefter. Stillingen er knyttet til projektet Skin Health: New Biocultural Zones of Contact finansieret af Carlsberg fondens Semper Ardens Accomplish program
Stillingen er tidsbegrænset til 18 måneder.
Introduktion til projektet og CoRe
Projektet Skin Health udforsker aktuelle praksisser inden for hudpleje i et spektrum af hverdagsliv, medicinsk viden, industrielle interesser og æstetiske normer. Huden er vores største organ, en vital del af vores sundhed og af vores kulturelle, sociale og politiske strukturer. Beskadiget eller syg hud kan forårsage alvorlig social stigmatisering og personlige traumer samt aktivere eksklusionsmekanismer. Projektet beskæftiger sig med disse problemstillinger og har til formål at fremme en mere nuanceret forståelse af hudens sundhed med fokus på de afgørende relationer mellem videnskabelig, kommerciel og hverdagslig hudplejepraksis. Hudsundhed, hudomsorg og hudpleje bliver i projektet undersøgt ved hjælp af historiske analyser og etnografisk feltarbejde
Projektet er Huset på CoRe, som er et tværvidenskabeligt forskningscenter ved SAXO-instituttet, Københavns Universitet, der beskæftiger sig med kulturanalytisk og historisk sundhedsforskning. Forskerne på CoRe har hovedsageligt faglige rødder i etnologi, antropologi og historie, og anvender etnografiske og historiske metoder til at undersøge hverdagsliv og sociokulturelle praksisser. Forskningscenteret huser både store interdisciplinære forskningsprojekter og mindre individuelle projekter indenfor emner såsom aldring og livsforløb, arbejdsliv, ulighed i sundhed og kropspraksisser. På CoRe arbejdes der desuden med brobygning mellem forskellige videnskabelige discipliner samt mellem universitetet og andre samfundsaktører såsom private virksomheder og kommuner. Du kan læse mere om CoRe på https://core.ku.dk/.
Stillingsindhold
Som videnskabelig assistent bliver du tilknyttet forskningsprojektet Skin Health.
Du skal i samarbejde med PI og projektets andre forskere gennemføre et forskningsarbejde. Du skal primært arbejde med dermatologiens kulturhistorie, som den har formet medicinske, hverdagslige og politiske praksisser. Du skal desuden indgå aktivt og selvstændigt i projektets formidlingsarbejde herunder udvikle projekt podcast, samt andre populærvidenskabelige aktiviteter. Der vil derudover være mulighed for at indgå i projektets videnskabelige arbejde med analyse, artikelskrivning og konferencepræsentationer.
Kvalifikationskrav
Vi forventer, at du har en kandidatuddannelse i historie, etnologi eller lignende, og at du har dokumenterede erfaringer med formidlingsarbejde, samt gode organisatoriske og administrative evner. Har du en interesse for og erfaring med humanistisk sundhedsforskning er det en fordel.
Læs mere om kvalifikationskravene til videnskabelige assistenter i bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteterne fra 2019 her: Bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter (retsinformation.dk).
Ansøgning
Send ansøgningen elektronisk via linket ”Søg stilling” i Adobe PDF eller Word format.
Ansøgningen skal skrives på dansk og indeholde følgende bilag:
- Ansøgningsbrev (max. 1 side)
- CV (angiv e-mail og telefonnummer)
- Dokumentation for uddannelse (eksamensbevis)
- Eventuelt andet relevant materiale
Kun materiale på dansk vil kunne forventes bedømt.
Ansættelsesprocedure
Efter ansøgningsfristens udløb udvælger institutlederen, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere der skal bedømmes. Alle ansøgere får umiddelbart herefter besked om, hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse. Herefter nedsætter institutlederen et fagkyndigt bedømmelsesudvalg med henblik på at bedømme de udvalgte ansøgere i forhold til den konkrete stilling. De udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning, og hver ansøger får lejlighed til at kommentere den del af bedømmelsen, som angår ansøgeren selv.
Yderligere oplysninger om ansøgningsproceduren kan fås på Københavns Universitets hjemmeside: Rekrutteringsproces - for videnskabelige medarbejdere – Københavns Universitet (ku.dk).
Der henvises endvidere til bekendtgørelse nr. 242 af 13. marts 2012 om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter .
Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Herudover anvises der et samlet pensionsbidrag på 18,07 % af løn og pensionsgivende tillæg.
Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg på baggrund af kvalifikationer.
Ligestilling og diversitet på Københavns Universitet
Københavns Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle kvalificerede kandidater, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen. For yderligere oplysninger om ligestilling og diversitet på Københavns Universitet og universitets deltagelse i HRS4R HR Excellence in Research se: HR Excellence in Research – University of Copenhagen (ku.dk).
Kontakt
Spørgsmål vedrørende stillingen kan rettes til PI Astrid Pernille Jespersen apj@hum.ku.dk. Yderligere oplysninger om ansøgningsproceduren kan fås hos HR Søndre, e-mail: hr-soendre@adm.ku.dk. Angiv venligst ID nummer: 211-0352/25-2O #2 ved henvendelse.
Ansøgningsfristen er den 15. oktober 2025, kl. 23:59 CEST.
Ansøgninger eller supplerende materiale modtaget efter denne dato eller pr. e-mail vil ikke blive taget i betragtning.
Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.