AC-fuldmægtig til ledelsesunderstøttelse på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab (IKK) på Københavns Universitet
AC-fuldmægtig til ledelsesunderstøttelse på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab (IKK) på Københavns Universitet
Interesserer du dig for ledelse, forskning og facilitering af andres processer? Trives du med at holde styr på ting, følge op og hjælpe andre med at lykkedes i et engageret forskningsmiljø med komplekse problemstillinger, så læs videre.
IKK søger en AC- fuldmægtig med et solidt kendskab til humanistiske forskningsområder og fundinglandskabet, der kan støtte institutledelsen og staben i ledelsesopgaver, procesfacilitering, udvalgsbetjening, politikudvikling og det forskningsstrategiske arbejde, herunder en række driftsopgaver indenfor forberedelse af ansøgninger og bevillingsadministration.
I overgangen til en ny administrativ organisation på tværs af KU, som trådte i kraft 1. marts 2025, søger vi en AC-fuldmægtig, som kan være til at opbygge, udvikle og forbedre vores nuværende arbejdsprocesser i ledelsen af instituttet, og som er god til at samarbejde både med instituttets stab, forskere og KU’s fælles administration. Derudover lægger vi vægt på indgående kendskab til facilitering af forskningsarbejde, interesse for organisatorisk udvikling og ledelsesunderstøttende processer og evner til at føre opgaver fra proces til implementering og varetagelse af drift.
Som medarbejder bliver du en del af en lille stab på seks medarbejdere, som lægger vægt på fleksibilitet, hjælpsomhed, klar kommunikation og kvalitet i opgaveløsningen. Du skal være god til at skabe samspil med dine daglige kollegaer og trives med et højt arbejdstempo, omskiftelighed og nye opgaver, både de driftsorienterede og de udviklingsorienterede. Da KUs nye administrative organisering stadig er ved at tage form, får du mulighed for at præge stillingens indhold ud fra dine kompetencer og interesser. Det er derfor en vigtigt, at du selvstændigt kan udpege og løse åbne opgaver og evner at udtænke nye løsninger og deres implementering i organisationen og i den daglige drift. Det kræver overblik, systematik, blik for detaljen og forståelse for dynamikkerne i arbejdsgange, samtidigt med at du kan bevare roen og tage tingene med et smil, når der opstår uventede forhindringer, der dukker korte deadlines op eller initiativer forandrer sig undervejs i processen.
Det er derudover en forudsætning, at du har erfaringer med og interesse i at arbejde med forskningsunderstøttelse både i forhold til at arbejde med forskningsstrategiske indsatser, udvikle ansøgninger og opstart af projektbevillinger og også kan se dig selv varetage administrative driftsopgaver som fx igangsætte ansættelser, understøtte rebudgettering af projekter, forvalte instituttets datamanagementpolitik og administrere gæsteforskere.
Stillingen er til besættelse fra 1. oktober 2025 eller snarest derefter.
De primære opgaver vil være:
- Ledelsesbetjening af institutledelsen, herunder forberedelse af dagsordener og afvikling af møder og seminarer
- Løbende udvikling af området for ledelsesbetjening, herunder forbedring af sagsprocesser, udvikling af politikker og kommunikation med øvrige administrative områder
- Forskningsunderstøttelse i form af forskningsstrategiske indsatser, udvikling af ansøgninger sammen med forskerne og opstart af projektbevillinger samt driftsopgaver i forlængelse heraf
- Intern kommunikation, herunder faglige tekster til IKKs hjemmeside
Om dig
- Du har en kandidatuddannelse gerne inden for de kunstfaglige områder og gerne mindst 5 års erhvervserfaring efter endt kandidatuddannelse f.eks. fra en forskningsinstitution eller fond.
- Du interesserer dig for ledelsesunderstøttelse og politikudvikling
- Du har erfaring med forskningsunderstøttelse og facilitering af forskningssamarbejder og sans for forskningsudvikling
- Du arbejder struktureret og selvstændigt og kan arbejde med mange typer af opgaver på en gang
- Du har analytisk sans, god til at kommunikere og kan arbejde med sager af høj kompleksitet
- Du trives med at facilitere andres processer og med at få ting til at ske i praksis
- Du er god til relationer, er serviceminded og har god organisatorisk forståelse
Vi tilbyder
- En spændende og udfordrende stilling med gode muligheder for personlig og faglig udvikling
- Frie rammer til at sætte dit præg på proces, udvikling og implementering
- En arbejdsplads med et højt fagligt niveau, hvor du kommer til at arbejde tæt sammen med engagerede kollegaer
- Fleksible arbejdsvilkår og frihed i tilrettelæggelsen af egen arbejdstid.
Om os
Forskningen på institut for Kunst- og Kulturvidenskab er kendetegnet ved stor aktivitet i mange forskellige medarbejdergrupper. Instituttet har 55 fastansatte videnskabelige medarbejdere og 70 tidsbegrænsede medarbejdere. Forskerne er organiseret i 6 forskningsklynger og 5 sektioner.
I instituttets administration er vi en lille gruppe kollegaer, der med højt engagement og en uhøjtidelig omgangstone arbejder med ledelsesbetjening, personaleadministration, ph.d.-administration, økonomi, praktiske driftsopgaver, samt betjening af nævn og udvalg. Administrationen ledes af en administrationschef, som du vil referere til og du vil skulle dele kontor med en kollega og til tider også en partner fra campusadministrationen.
Instituttet er en del af det humanistiske fakultet, som ligger på tæt på Islands Brygge metrostation. Vi har omkring 1200 studerende fordelt på fire bacheloruddannelser og seks kandidatuddannelser.
Ansættelse
Ansættelsen i henhold til gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og Akademikere i Staten, med indplacering som fuldmægtig. Der vil være mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer. Stillingen er på 37 timer ugentlig. Du skal kunne tiltræde 1. oktober 2025. Vi har flekstid og mulighed for at arbejde hjemmefra i en fastsat ramme.
Mere information
Få mere at vide om stillingen hos administrationschef Tenna Lyhne Iversen på tlf. 3532 8198 (ferie fra 7.-27. juli). Du kan læse mere om instituttet på www.ikk.ku.dk
Ansøgning
Du søger stillingen elektronisk.
Ansøgningen skal være modtaget i rekrutteringssystemet senest 4. august 2025. Vi forventer at holde samtaler i uge 34.
Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.