Laborantpraktikanter til Institut for Fødevarevidenskab

Københavns Universitet, Det Natur og Biovidenskabelige Fakultet, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), søger 2 laborantpraktikanter med ansættelse i 1 år fra 1. februar 2020. Stillingerne er på fuld tid.

Du tilbydes en uddannelse i et spændende, kreativt og attraktivt forsknings- og undervisningsmiljø inden for levnedsmiddelområdet. Institut for Fødevarevidenskab ligger centralt på Frederiksberg (København) i en nyere bygning med gode laboratoriefaciliteter.

Uddannelsen vil foregå i et internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø, hvor praktikanterne vil blive tilknyttet forskellige forskningsprojekter. Arbejdssproget vil veksle mellem dansk og engelsk. Uddannelsen tager sigte på at praktikanterne oparbejder egen sikkerhed og selvstændighed i laboratoriearbejdet.

Praktikantstillingerne er placeret ved Sektion for Mikrobiologi og Fermentering, som udfører forskning inden for fødevarefermentering og funktionalitet af starterkulturer, konservering og fordærv af fødevarer herunder biokontrol, mikrobiel fødevaresikkerhed og hygiejne, tarmflora og probiotika i mennesker og dyr, samt mikrobiologisk kvalitetssikring.

Forskningen omfatter grundforskning og anvendt forskning fra det molekylære niveau, over enkeltceller og komplekse mikrobielle samfund og helt til det operationelle fødevareproduktionsniveau. Vi undersøger fødevarebårne bakterier, gær, skimmelsvampe og fager, samt deres interaktion med fødevarer, processer, udstyrsoverflader og gastrointestinale miljøer.

Praktikanterne vil være med i afdelingens forskellige forskningsprojekter, og desuden bistå ved afvikling af øvelseskurser for studerende. Desuden vil praktikanterne deltage i alment laboratoriearbejde med blandt andet fremstilling af reagenser og specialbuffere, titrering, pH-målinger, ekstraktion, prøvebehandling, protokollering, dokumentation, resultatbehandling og laboratoriesikkerhed.

Arbejdsopgaver

Laborantpraktikanterne vil blive tilknyttet faste laboranter i gruppen og mulige arbejdsopgaver er beskrevet i detaljer nedenfor:

Praktikanterne vil blive tilknyttet forskningsprojekter omhandlende mikrobiel økologi i komplekse miljøer (fødevarer, fermenteringsprocesser og mave-tarm-kanalen) Projekterne omfatter et eller flere aspekter af relevans for bakteriofager (bakterievirus), bakteriofagresistens, bacteriociner (antimikrobielle peptider), molekylær typning (identifikation og taxonomi af mælkesyrebakterier og gær samt medfølgeflora), patogener/mikrobiel fødevaresikkerhed, dyrkningsuafhængig karakterisering af komplekse mikrobielle miljøer vha. high throughput sekventering og genekspression (herunder stress- og virulensgener).

Gennem arbejdet vil praktikanten opnå færdigheder inden for såvel klassiske mikrobiologiske teknikker samt lære at håndtere moderne molekylærbiologiske metoder. Der vil blive lagt stor vægt på, at praktikanten formår selvstændigt at tilrettelægge og planlægge sit arbejde samt evner at vurdere egne resultater og formidle disse videre i en brugbar form. Praktikanten vil i det daglige blive tilknyttet afdelingens øvrige laborantgruppe.

Kontaktperson: Basheer Aideh, tlf. 3533 6722, e-mail bai@food.ku.dk.  

Vi tilbyder således en grundig, alsidig og spændende uddannelse der sikrer praktikanten stor selvstændig kompetence. Samarbejdsevner, hjælpsomhed og godt humør er en klar fordel.

Løn- og ansættelsesforhold

Stillingerne besættes i henhold til gældende fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det Statslige Område (OAO) samt organisationsaftale for laboranter indgået mellem Finansministeriet og HK/STAT.

Ansøgning mv.

Send din ansøgning bilagt cv samt dokumentation for uddannelse elektronisk ved at klikke på ’Send ansøgning’ neden for. Vi skal have modtaget din ansøgning senest 28. august 2019.

Det påregnes at afholde ansættelsessamtaler i uge 37-38.

Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund ogopfordrer alle, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen.

 

SØG STILLINGEN

Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.

Kontakt

Basheer Yousef Aideh
E-mail: bai@food.ku.dk

Info

Ansøgningsfrist: 28-08-2019
Ansættelsesdato: 01-02-2020
Arbejdstid: Fuldtid
Afdeling/Sted: Sektion for Mikrobiologi og Fermentering

Søg i stillinger