UCPH Forward

Grundet COVID-19 vil deadline for næste forløb blive fastsat ved udgangen af 2021 eller i starten af 2022.​​ 

Læs mere og ansøg​

UCPH Forward tilbyder et intensivt talentudviklingsforløb for KU-forskere (erfarne postdocs, adjunkter, lektorer eller yngre professorer), der viser ekstraordinær akademisk dygtighed, kreativitet, talent, motivation og modet til at forbinde discipliner. Også indehavere af Marie Skłodowska-Curie-stipendier, ERC starting eller consolidator grants eller lignende konkurrenceudsatte forskningsmidler samt Tenure Track forskere opfordres til at søge.

Et elite-netværk og individuel vejledning

Deltagerne i talentprogrammet er en del af et netværk bestående af en gruppe dedikerede forskere på KU, med hvem de kan dele ideer og ambitioner. Deltagerne vil indgå i eksklusive talks og debatter om en række relevante emner med udvalgte repræsentanter fra danske og internationale akademiske, industrielle, sociale, kommercielle og politiske sektorer. Deltagerne tilbydes professionel coaching, og erfarne mentorer følger deres udvikling og mål. Programmet vil åbne nye erfaringer og kompetenceområder, og vil lede deltagerne til stærkere CVer, bredere netværk og større klarhed om karrieremål.

Indhold og forløb

Hver deltager vil udarbejde en personlig og professionel plan for de kommende år. Planen vil omfatte:

  • Ansøgning om større bevillinger, fx ERC grants
  • Publikationer i fremtrædende tidsskrifter
  • Tværfagligt samarbejde inden for eller uden for KU
  • Forbedring af personlig ydeevne, autoritet, fremtræden og troværdighed

Andre temaer som kan udforskes under programmet er: international fundraising, iværksætteri, forskningsledelse samt ledelse. Målet er at forberede kandidaterne til at kunne lede deres egne forskningsgrupper, bevillinger og teams. I slutningen af kurset vil deltagerne have produceret en individuel forskningsplan inklusiv en strategi for ansøgninger, publikationer og opsøgende aktiviteter. De vil også udarbejde en bæredygtig udviklingsplan for deres akademiske område. De vil have formet et værdifuldt netværk med andre talenter på tværs af KU og med meget erfarne forskningsledere.

Programmet varer ni måneder og er formet som fælles masterclasses, gruppearbejder og individuelle forløb. Alle masterclasses vil bestå af foredrag med fagfolk og forskningsledere, fra både KU og andre organisationer, der vil dele deres viden om specifikke temaer og erfaringer fra deres eget karriereforløb, efterfulgt af refleksioner og debatter blandt deltagerne.

Ledelse og forankring

Etableringen af UCPH Forward blev besluttet af rektor Henrik Wegener og KUFIR i 2017.

Programmet ledes af professor Marie Louise Nosch fra Saxo-Instituttet, professor Jens Hjorth fra Niels Bohr Institutet og organisationspsykolog Ulla Viskum fra Fælles HR.