Vil du være studentermentor (tidl. faglig tutor) på folkesundhedsvidenskab?
Vil du være med til at give de kommende folkesundhedsvidenskab-studerende den bedste start på uddannelsen? Er du god til at undervise eller ønsker undervisningserfaring? Fungerer du godt i en social gruppe, og brænder du for at dele dine erfaringer fra studiet? Så er det måske dig, SUND søger som studentermentor til den kommende nye årgang.
2 studerende søges til at være faglig studentermentor pr. august 2024.
Formål med studentermentorordningen
Studentermentorordningen har til formål at give de nye studerende den bedste start på deres nye uddannelse. Ved studiestart vil studentermentorerne i samarbejde med sociale tutorer udgøre de nye studerendes første indtryk af studiet. Studentermentorerne har en meget afgørende rolle i at skabe en god introduktion og overgang til det nye studie.
Arbejdsopgaver:
Studentermentorordningen har til formål at give de nye studerende den bedste start på deres nye uddannelse. Ved studiestart vil studentermentorerne i samarbejde med tutorerne udgøre de nye studerendes første indtryk af studiet. Studentermentorerne har en meget afgørende rolle i at skabe en god og tryg introduktion og overgang til det nye studie.
Arbejdsopgaver:
Som studentermentor:
- har du ansvaret for et hold af studerende, som du følger indtil begyndelsen af deres 3. semester.
- vil du være holdets primære kontaktperson for spørgsmål fra de studerende. Det er derfor vigtigt, at du holder dig opdateret på regler og rammer for din uddannelse, f.eks. førsteårsprøven.
- er det din opgave at skabe en så god studiestart som muligt igennem både faglige og praktiske oplæg om uddannelsen, samt at danne gode rammer for et inkluderende og trygt læringsfællesskab på holdet og skabe forankring til studiemiljøet.
- har du en vigtig rolle i at afhjælpe evt. studiemæssige eller sociale problemer på holdet.
Studentermentorordningen er drevet af studerende med et enormt engagement og drive. Dette kan indebære ekstra arbejde ud over lønnede timer til fællesskabende arrangementer, oplæg og optimering af introduktionsforløbet, som løftes i fællesskab i studentermentorgruppen.
Samarbejde:
- Du vil indgå i et samarbejde med en med-studentermentor, som er din sparringspartner og støtte i planlægning af hele studieintroduktionen
- Det forventes at du deltager aktivt i planlæggende møder med din med-studentermentor.
- Som studentermentor er du også bindeled til studievejledningen på SUND, hos hvem du kan søge hjælp eller henvise studerende til.
Introduktionsforløbet generelt:
Du vil møde de nye studerende som en del af introduktionsforløbet i uge 35. Din rolle som studentermentor vil være at:
- Introducere til studiet dem i løbet af deres første semesteruge
- Forberede og afholde oplæg og arrangementer i løbet af semestrene
- Facilitere fællesskabsunderstøttende arrangementer sammen med din med-studentermentor i løbet af to semestre
- udvikle studentermentorordningen bedst muligt i samarbejde med din med-studentermentor og studievejledningen.
Dine personlige kvalifikationer:
- Har drive og engagement for at gøre 1. studieår så godt som muligt
- Kan samarbejde i en gruppe og sætte skub i studieunderstøttende tiltag
- Er selvstændig, struktureret og god til at planlægge
- Er god til at lytte og motiveret for at hjælpe medstuderende
- Tør at bede om hjælp, hvis du er i tvivl eller har brug for sparring
Tidligere erfaring med vejledning eller undervisning er en fordel, men ikke en forudsætning for at søge stillingen.
Ansøgning
FSV-studerende på bachelor- eller kandidatdelen på KU kan ansøge stillingen som studentermentor, så længe man opfylder følgende obligatoriske krav:
- Har bestået første studieår senest ved ansættelse uge 34 2025
- Du kan deltage i et heldags studentermentorkursus torsdag d. 14. august, kl. 9-17.
- Kan deltage i faste introduktionsdage i uge 36
- Du kan deltage i planlægningen, studiestarten og rusturen
Hvad skal din ansøgning indeholde:
Send os en motiveret ansøgning på max 1 A4-side med svar på bl.a. følgende spørgsmål:
- Hvilket semester på FSV ved KU er du på?
- Hvorfor vil du gerne være studentermentor?
- Hvad var godt og hvad var mindre godt i ift. tutorordningen, da du startede på studiet?
- Hvad er i din optik, det vigtigste element til en god studiestart?
I ansøgningen må du meget gerne komme med en konkret og realistisk faglig eller social idé, som du mener, kan bidrage til en god studieintroduktion. Idéen må meget gerne afspejle dig og din rolle i at skabe en faglig og motiverende introduktion til studielivet på SUND.
Derudover skal du vedhæfte dit CV.
Ansøgningsfrist
Vi skal modtage din elektroniske ansøgning og CV senest torsdag d. 1. maj kl. 23.59.
Ansættelsessamtaler
Efter ansøgningsfrist behandles alle ansøgninger og der gennemføres korte ansættelsesinterviews på 10-15 min. Interviews vil foregå online i uge 19.
Hvis du skal til eksamen i en af disse uger, må du gerne oplyse det i din ansøgning, så finder vi et andet tidspunkt. Du vil blive indkaldt til samtale via din KU-alumni-mail.
Ansættelse og lønforhold
Ansættelse finder sted fra 1. august. Studentermentoren ansættes for i alt 53 lønnet timer fordelt på 43 timer efteråret 2025 og 10 timer foråret 2026.
Timelønnen udgør kr. 221,87 og reguleres løbende efter gældende SUL overenskomst. Lønudbetaling vil ske en gang pr. semester.
For at kunne sikre en høj kvalitet og videre fremtidsudvikling af studentermentorordningen ift. vidensdeling, gode erfaringer og overlevering mellem årgangene, er det nødvendigt at tilbyde forskellige stillingstyper. I den forbindelse kan studentermentorerne tilbydes stillinger af hhv. 1- og 2-årige varighed eller tidsubegrænset ansættelser alt efter kvalifikationer, erfaringer, personlige ønsker samt fakultetets behov.
Spørgsmål til stillingen
Hvis du har spørgsmål angående studentermentorordningen eller arbejdet som studentermentor, er du velkommen til at kontakte AC-studievejleder Signe Hubbard, signe.hubbard@adm.ku.dk
Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk baggrund
Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.