Postdoc i historie ved SAXO Instituttet, Det Humanistiske Fakultet
Ved Saxo Instituttet, Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet opslås en stilling som postdoc i historie til besættelse fra 1. april 2025 eller snarest derefter.
Stillingen er tidsbegrænset til 18 måneder.
Stillingsindhold
Har du lyst til at blive en del af et forskningshold, som undersøger 1700-tallets københavnske klagekultur? Så er muligheden her nu.
Vi tilbyder 18 måneders fuldtidsansættelse på Københavns Universitet med dækning af udgifter til konferencedeltagelse og studentermedhjælp.
I forskningsprojektet ”Copenhagen Complains” undersøger vi den særlige klagekultur, der opstod i 1700-tallets København og bundede i opfattelsen af, at hovedstadens borgere havde særlige krav på at blive hørt af bystyret. De både målrettede og strategiske klager var et vigtigt element i kampen for indflydelse på beslutninger og forandringer i byen i perioden før folkestyrets indførelse. Projektet fokuserer på klager om arbejdsmarked og handelsliv, byens fysiske forhold, sociale konflikter og mægling samt forhandlingen af hverdagspolitik mellem borgere og bystyre.
Postdoc-stillingen er øremærket en undersøgelse af, hvordan klager over økonomiske og materielle forhold spillede en afgørende rolle i skabelsen af den sociale orden i 1700-tallets København. I dette delprojekt analyseres klager over udpantning, beslaglæggelser og manglende betaling for at skabe ny viden om, hvordan bytteøkonomi og materialitet (klæder, møbler og personlige ejendele) tegnede byens mikroøkonomiske landskab.
Copenhagen Complains er støttet af Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Carlsbergfondet.
Se mere her om Copenhagen Complains: https://saxoinstitute.ku.dk/research/history/copenhagen-complains/
Kvalifikationskrav
Ansættelse som postdoc forudsætter forskningsmæssige kvalifikationer, der mindst svarer til, hvad der kan opnås gennem tilfredsstillende gennemført ph.d.-uddannelse inden for et relevant fagområde.
Læs mere om postdoc-stillinger og kvalifikationskrav i Undervisnings- og Forskningsministeriets Notat om Stillingsstruktur for videnskabeligt personale.
Da en stor del af arbejdet vil bestå i læsning af håndskrevne tekster fra 1700-tallet, er det afgørende, at du behersker dansk og har solid erfaring med læsning af gotisk håndskrift. Kendskab til Københavns historie i 1700-tallet vil også være et stort plus. I løbet af ansættelsen vil du få mulighed for at præsentere din forskning sammen med andre af projektets medlemmer på internationale konferencer.
Ansøgning
Send ansøgningen elektronisk i PDF eller Word format via linket ”Søg stillingen” nederst på siden.
Ansøgningen, som kan skrives på dansk og engelsk, skal indeholde følgende bilag:
1. Motiveret ansøgning (max 1 side).
2. CV (max 2 sider)
3. Dokumentation for uddannelse (eksamensbeviser og ph.d.-bevis)
4. Fuldstændig publikationsliste (medsendte værker mærkes med stjerne*). Publikationslisten skal opbygges systematisk og inddeles i følgende kategorier:
- fagfællebedømte publikationer:
- monografier og antologier
- tidsskriftartikler
- bogkapitler/antologibidrag mv.
- ikke-fagfællebedømte publikationer
- formidlingspublikationer mv.
Ansøgere kan højst vedlægge 3 publikationer. Udgivelsestidspunktet skal være tydeligt markeret på publikationslisten. De valgte publikationer uploades som vedhæftede dokumenter og nummereres fra 1-3.
5. Forskningsplan, der inkluderer en kort beskrivelse af tidligere forskning, nuværende forskningsområder samt en plan for forskningen de kommende år. Herunder redegørelse for erfaringer med forskningsorganisering, forskningssamarbejder, internationale relationer og evt. ekstern/tværsektorielt samarbejde (max 3 sider)
6. Dokumentation for undervisningskompetencer/undervisningsportofolio – se KUs vejledning til udformning af undervisningsportofolio her) og anden forskningsformidling.
Kun materiale på dansk, norsk, svensk og engelsk vil kunne forventes bedømt.
Bedømmelseskriterier
Ansøgere vil primært blive bedømt i forhold til deres forskningsmæssige kvalifikationer, derunder publikationer, evne til at varetage selvstændige forskningsopgaver og indgå i forskningssamarbejder og forskningsledelseserfaring.
Ansættelsesprocedure
Efter ansøgningsfristens udløb udvælger institutlederen, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere der skal bedømmes. Alle ansøgere får umiddelbart herefter besked om, hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse. Herefter nedsætter dekanen et fagkyndigt bedømmelsesudvalg med henblik på at bedømme de udvalgte ansøgerne i forhold til den konkrete stilling. De udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning, og hver ansøger får lejlighed til at kommentere den del af bedømmelsen, som angår ansøgeren selv.
Yderligere oplysninger om ansøgningsproceduren kan fås på Københavns Universitets hjemmeside: https://jobportal.ku.dk/videnskabelige-stillinger/rekrutteringsproces og hos HR, e-mail: hrsc@hrsc.ku.dk, angiv venligst ID nummer 211-2056/24-2I #1 ved henvendelse.
Spørgsmål om projektet kan rettes til professor Ulrik Langen (langen@hum.ku.dk) og professor Sten Rynning (sry@sam.sdu.dk).
Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen er tidsbegrænset til 18 mdr. og sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Herudover anvises der et samlet pensionsbidrag på 17,1 % af løn og pensionsgivende tillæg. Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg på baggrund af kvalifikationer.
Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.
Ansøgningsfristen er den 10. februar 2025 kl. 23:59 CET.
Ansøgninger eller supplerende materiale modtaget efter denne dato vil ikke blive taget i betragtning.
Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.