Tidsbegrænset deltidsstilling som lektor i klinisk psykologi
Institut for Psykologi på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet søger en kandidat til en tidsbegrænset femårig stilling som lektor i klinisk psykologi. Stillingen er på deltid (10-15 %) og har som hovedformål at varetage undervisningsopgaver direkte relateret til klinisk praksis samt facilitere praksisintegration ift. forskning og formidling. Kandidaten skal have hovedansættelse ved en klinisk institution med en forskningsenhed. Stillingen ønskes besat fra 1. september 2025 eller snarest herefter og er tidsbegrænset til 5 år.
Institut for Psykologi
Institut for Psykologi ved Københavns Universitet er organiseret i tre primære sektioner: Klinisk, Sundheds- og Humanvidenskabelig Psykologi; Personligheds-, Pædagogisk, Arbejds- og Organisationspsykologi og Socialpsykologi; og Kognitions- og Neuropsykologi
Undervisningen på instituttet er målrettet den psykologiske profession bredt forstået og er karakteriseret ved et kritisk engagement og ved teoretisk, metodologisk og anvendt fagindhold på højt niveau. Uddannelsen grænser op til en række andre videnskabelige discipliner, og instituttet bestræber sig på til enhver en tid på at indgå i relevante, tværfaglige akademiske tiltag.
Forskningen på instituttet er af høj international kvalitet med høje etiske standarder og er karakteriseret ved en fundamental nysgerrighed som drivkraft til at belyse diverse fænomener fra et psykologisk perspektiv. Instituttets forskning bygger på en stærk interaktion mellem grundforskning og anvendt forskning med inspiration fra tværfaglige tilgange.
For mere information om Instituttet, se Institut for psykologi – Københavns Universitet (ku.dk)
Find mere detaljerede information om instituttets strategi på Strategi – Institut for Psykologi - Københavns Universitet (ku.dk)
En kortfattet gennemgang af instituttets Code of Conduct findes på: Code of Conduct (ku.dk)
Forpligtelser og ansvarsområder
Kandidatens forpligtelser og ansvarsområder indebærer blandt andet at skulle bidrage til universitetets videnskabelige niveau og akademiske liv ved at gennemføre fremragende undervisning for studerende på både bachelor- og kandidatniveau samt gennem forskning af højeste kvalitet. Specifikke bidrag samt yderligere forpligtelser vil afhænge af ansættelsens timemæssige omfang.
Det forventes, at kandidaten udfører og udvikler sin forskning i synergi med det fortløbende arbejde, der foregår på instituttet, og at kandidaten bidrager til implementeringen af den igangværende institutstrategi samt hjælper til med at definere instituttets og dets videnskabelige personales fælles mål.
Specifikt for denne/disse stillinger forventes det, at kandidaten er indforstået med:
- At varetage undervisning for psykologistuderende, der involverer klinisk praksis og forskning i kliniske problemstillinger.
- At medvirke til generel undervisning for ph.d.-studerende og i forbindelse hermed at deltage i 1-2 årlige møder vedrørende ph.d.-uddannelsen. Endvidere forventes det, at vedkommendes ph.d.-studerende indskrives på Institut for Psykologi og får vejledning i et omfang af 30 timer/semester finansieret inden for den ph.d.-studerendes bevilling og administreret af den eksterne institution, hvor den ph.d.-studerende er ansat.
Dine kompetencer og muligheder
Kandidaten skal have kliniske erfaringer inden for det psykologiske område, være autoriseret psykolog, have en ph.d.-grad i psykologi eller et tilgrænsende felt og skal kunne dokumentere en etableret og fremragende forskningsproduktion og forskningsbaseret undervisning inden for feltet. Herudover forventes det, at kandidaten har erfaring med supervision af juniorforskere.
Det tillægges stor vægt, at kandidaten har gode samarbejdsevner, er villig til at påtage sig undervisningsopgaver (svarende til ansættelsesgraden) og ser sig selv som aktiv akademisk medborger på Institut for Psykologi.
Generelt forventes det, at kandidaten har stærke interpersonelle kompetencer og evner at samarbejde tæt med kolleger, når undervisning og forskningsprojekter skal planlægges og bringes til udførelse og igennem deres generelle organisatoriske forpligtelser.
Kvalifikationskriterier og karriereprogression
Seks generelle meriteringskriterier gælder for ansættelse af adjunkter, lektorer og professorer ved Københavns Universitet. De seks kriterier (forskning, undervisning, samfundsmæssig impact, organisatorisk bidrag, ekstern finansiering og ledelse) betragtes som rammer for en samlet vurdering af ansøger. Derudover skal hver ansøger vurderes i henhold til de specifikke krav, der er anført i dette opslag.
Information om KU’s meriteringskriterier findes her: Kriterier for meritering – Københavns Universitet (ku.dk)
Læs mere om kvalifikationskravene i bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter af 2025 her: Bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter
Kontakt:
For mere information om stillingerne kan henvendelser rettes til:
Leder af Sektion for Klinisk, Sundheds- og Humanvidenskabelig Psykologi, professor Stig Poulsen, stig.poulsen@psy.ku.dk; Tlf: +45 28593543
Viceinstitutleder for uddannelse, lektor Ro Robotham. E-mail: ro.robotham@psy.ku.dk; Tlf.: +4535331867
Institutleder, professor Annemarie Olsen. E-mail: ano@psy.ku.dk; Tlf.: +4535331018
Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er tidsbegrænset til 5 år og ansættelse sker på deltid (minimum 10%, max 15 %). Ansættelsen sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Herudover anvises der et samlet pensionsbidrag på 18,07 % af løn og pensionsgivende tillæg. Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg på baggrund af kvalifikationer.
Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.
Københavns Universitet har besluttet, at det Samfundsvidenskabelige Fakultet skal flytte til Søndre Campus. KU er i gang med planlægning af udflytningen, men der er desværre endnu ikke en plan for, hvornår flytningen kan igangsættes. Instituttet kommer derfor til at flytte fra sin nuværende placering på Øster Farimagsgade 2A til Søndre Campus, der er placeret nær Islands Brygge Metro Station.
Ansøgning
Ansøgningen inklusive bilag skal skrives på engelsk (af hensyn til det internationale bedømmelsesudvalg). Send ansøgningen elektronisk via linket ”Søg stilling” nederst på siden.
Materialet skal være i Adobe PDF eller Word format. ZIP filer og filer der overstiger 10 MB kan ikke uploades.
Ansøgningen skal indeholde følgende bilag:
- Motiveret ansøgning (max 2 sider)
- CV
- Dokumentation for uddannelse (eksamensbevis/Ph.d.-bevis)
- Fuldstændig og nummereret publikationsliste. Medsendte værker mærkes med stjerne*
- Forskningsplan, der inkluderer en kort beskrivelse af tidligere forskning samt en plan for de nærmeste år (max 3 sider).
- Dokumentation for undervisningskvalifikationer (tilrettelæggelse af undervisningsforløb, undervisningsmateriale, varetagelse af kurser og anden undervisning), i henhold til KU’s retningslinjer: Undervisningsportfolio – Københavns Universitet (ku.dk)
- Publikationer: Ansøgere kan højst vælge 6 publikationer til bedømmelse. Mindst tre af de udvalgte publikationer skal være udgivet inden for de fem år umiddelbart forud for ansøgningsfristen. De udvalgte publikationer skal uploades som vedhæftede filer og navngives fra 1 til 6.
- Dokumentation af evne til at formidle og skabe impact. Dokumentation af evnen til at formidle information til, dele viden med og skabe forandringer i samfundet.
Hvis publikationer har en eller flere forfattere, eller er arbejdet et resultat af en kollektiv indsats, skal det være tydeligt angivet, hvilken del af værket, ansøgeren er ansvarlig for. Fakultetet kan i særlige tilfælde udbede sig en erklæring fra medforfatterne om omfanget og karakteren af deres andel i arbejdet.
Ansættelsesprocedure
Information om rekrutteringsprocessen for videnskabelige medarbejdere på Københavns Universitet kan ses her: Rekrutteringsproces - for videnskabelige medarbejdere – Københavns Universitet (ku.dk)
Yderligere oplysninger om proceduren kan fås hos HR, e-mail: HR-SOENDRE@adm.ku.dk angiv venligst sagsnummer 211-0703/25-2E.
Ansøgningsfristen er den 21. juli kl. 23.59.
Ansøgninger eller supplerende materiale modtaget efter denne dato vil ikke blive taget i betragtning.
Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.